Infrastructuur

Klaslokalen

Al onze klaslokalen zijn ingericht met aparte banken voor de leerlingen en met een digibord of een smartbord. Ze werden door de leerkrachten ingericht tot een gezellige en functionele leeromgeving.

Zorg- en vergaderlokalen

Op de eerste verdieping bevinden zich de zorglokalen waar leerkrachten met kleinere groepen kunnen werken.  We beschikken ook over een ruim vergaderlokaal met een nostalgische knipoog naar het vroegere klooster.

Eetzaal

We beschikken over een ruime eetzaal die multifunctioneel kan ingezet worden. Tijdens de eerste refterbeurt worden onze leerlingen die warme maaltijd bestelden, bediend door leerkrachten. We besteden hierbij voortdurend aandacht aan het hanteren van goede tafelmanieren. Tijdens de tweede refterbeurt verwelkomen we de leerlingen die boterhammen eten. Zij kunnen dagelijks kiezen uit een assortiment drankjes: plat water, spuitwater, melk, (lactosevrije) chocomelk  of soep.

Speelgoedwinkel

Onze speelgoedwinkel bevat speelgoed voor alle leeftijden. Om de beurt mag elk leerjaar hier tijdens de middagpauze speelgoed komen lenen. De speelgoedwinkel wordt opengehouden door de leerlingen van het zesde leerjaar.

Turnzalen

We beschikken op school over twee turnzalen. De grote turnzaal is wegens de hoogte toegankelijker voor balsporten, terwijl in de kleine turnzaal vaak een parcours wordt opgesteld.

Creazolder

Op de tweede verdieping kunnen de leerlingen terecht voor de crealessen. Er is niet alleen een enorme voorraad aan materiaal om mee te werken, maar ook voldoende ruimte voor drama en bewegingsexpressie. Naast de creaklas bevindt zich de boekenhoek waar leerlingen zich tijdens de middagpauze rustig kunnen terugtrekken met een boekje.

Speelplaats

Onze school ligt aan de stadsrand en is omgeven door groen: het mooie park naast de school wordt vaak gebruikt voor een korte wandeling of observatie, en ook op de speelplaats zelf kunnen we genieten van schaduwgevende bomen. Centraal staat onze grote speeltuin die elke middag weer garant staat voor heel wat klim- en klauterplezier! Verschillende spelen op de grond en op de muur, en de afgebakende terreinen voor balsporten zorgen ervoor dat onze leerlingen zich nooit hoeven te vervelen.

Scroll naar boven