Binnen de lessen

EXCURSIES

Derde leerjaar: plattelandsklassen


Met het derde leerjaar trekken we jaarlijks met de bus voor vijf dagen naar het blosocentrum “De Rhille” te Woumen. Woumen is een landelijk dorpje nabij Diksmuide. Het is een ideale plaats om te sporten en te fietsen. Dagelijks kunnen onze leerlingen er twee uur ponyrijden. De locatie is een ideale uitvalsbasis om heel wat culturele en educatieve uitstappen te doen. Op het programma staat o.a. een bezoek aan de Yzertoren, de loopgraven en verschillende bedrijven in de buurt.

Zesde leerjaar: sneeuwklassen


Gedurende 10 dagen verblijven we in een pittoresk bergdorpje in Lechtal (Tirol – Oostenrijk). De leerlingen krijgen elke dag 2 uur skiles van plaatselijke skimonitoren. Naast het skiën staan heel wat uitstappen en bergwandelingen op het programma

LEERUITSTAPPEN

In functie van de lessen worden er in elk leerjaar ook heel wat culturele en educatieve uitstappen georganiseerd. Om het schooljaar af te sluiten, gaan we op schoolreis en de laatste vrijdag voor de herfstvakantie maken we met de hele school een herfstwandeling.
Bij het organiseren van een uitstap proberen we in de eerste plaats een beroep te doen op onze schoolomgeving.
Een greep uit onze schooluitstappen: Utopia (de plaatselijke bibliotheek), School van Toen, Technopolis, Parlement, …

Film

De leerlingen van 4, 5 en 6 gaan 2 maal per schooljaar naar een filminitiatie in de feestzaal van de humaniora (Pontstraat). De filmles wordt vooraf voorbereid in de klas. Na de filmles is er ook een verwerking in de klas.

Toneel

We proberen per schooljaar één toneelstuk te gaan bekijken. Het cultureel centrum ‘De Werf’ bevindt zich op ongeveer 20 min. van onze school. We pluizen dus altijd eerst het aanbod van ‘De Werf’ uit. Af en toe wordt er een theatergezelschap in de school uitgenodigd. Van sommige toneelstukken krijgen we vooraf een infopakket toegestuurd, met eventueel verwerkingsmogelijkheden. Elk toneelstuk wordt kort voorbereid in de klas, en nadien ook verwerkt.

OP SCHOOL

Klassemuziek

Drie maal per schooljaar stelt de organisatie “Klassemuziek” een muziekinstrument voor aan de leerlingen. De voorstellingen worden per leerjaar gegeven. De bouw en de geschiedenis van het instrument worden besproken. De muzikant brengt ook enkele nummertjes op het instrument. De bedoeling is de kinderen kennis te laten maken met de verschillende soorten muziekinstrumenten, en ze eveneens te leren waarderen. Sommige leerlingen vinden in deze lessen de aanzet om zelf muziekles te gaan volgen.

Feesten

 Sint-Maarten:
De feestdag van deze kindervriend wordt op school uitgebreid gevierd. Sint en Piet komen op een originele manier naar de school. Sint-Maarten geeft dan aan ieder kind een zakje lekkers! De jongste kinderen maken er telkens weer een onvergetelijke namiddag van en ook de hogere leerjaren dragen graag hun steentje bij! Carnaval:

Aalst is een echte carnavalsstad. Dit uitbundig volksfeest vieren we natuurlijk ook graag mee. Jaarlijks trekken we met z’n allen naar de winterfoor. Enkele leerjaren bezoeken ook de werkhallen.

Projecten

Jaarlijks wordt met heel de school een project uitgewerkt, al dan niet klasoverschrijdend. Naargelang het thema wordt gedurende 2 schoolweken of een langere periode rond een bepaald onderwerp gewerkt, met telkens een toonmoment als afsluiter.
Projecten die we reeds uitvoerden: Ik wil de wereld zien, S(u)port(er) je mee, Music Maestro, Sprookjesbos, Media, Op de planken, Meesterwerken, Musical, …

Kleuternamiddag


Elk jaar in juni wordt er een kleuterdag georganiseerd. De kinderen van de derde kleuterklas mogen dan alvast een kijkje komen nemen op onze school

Scroll naar boven