INTERVIEW MET ELISSA DECOCK

Talenten op school: tennisser Elissa Decock uit klas 6A

Elissa Decock is heel toevallig in de tenniswereld terecht gekomen. Ik wilde graag eens wat meer te weten komen over haar ‘uit de hand gelopen’ hobby.
Tijd voor een kort interview dus …

Hoe lang beoefen jij de tennissport al?

Ik tennis al vanaf mijn derde levensjaar. Er was een tennisclub dicht bij ons huis. Na een tijd wilde mijn broer Elias met competitie beginnen, en daarvoor moesten we naar de tennisclub in Destelbergen. Daar hebben ze gezien dat ik talent had, en zo ben ik rond de leeftijd van 7 jaar met competitie begonnen.

Hoe ben je op die sport gekomen?

In het begin gewoon omdat het dicht bij huis was, later omdat ik het echt plezant vond. Ik heb tennis een tijd gecombineerd met voetbal, omdat ik dat ook heel graag doe, maar dat lukt nu echt niet meer.

Hoe vaak moet jij trainen?

Elke dag behalve maandag:
op dinsdag van 18.00 u. tot 19.00 u.
op woensdag van 11.00 u. tot 13.00 u.
op donderdag van 18.00 u. tot 19.00 u.
op vrijdag van 18.00 u. tot 20.00 u.
op zaterdag van 13.00 u. tot 16.00 u.
op zondag van 14.30 u. tot 16.30 u.

Doe je vaak mee aan wedstrijden?

Ja, heel vaak! Dat zijn vooral tornooien tijdens de vakanties. Ik kan aan 2 tornooien per week deelnemen, drie is organisatorisch te veel.

Op welke overwinningen ben je het meeste fier?

In september 2023 heb ik de finale gespeeld van het Belgisch Kampioenschap in mijn categorie. Het was een superspannende match en ik ben op het nippertje … verloren! Eerst was ik heel erg teleurgesteld, maar nadien besefte ik dat ik toch al op een hoog niveau geraakt ben.

Lukt het om deze sport te combineren met je schoolwerk?

Meestal wel, maar onze opdracht ‘het nieuws volgen op Karrewiet’, is vaak zwaar omdat ik al die afleveringen in het weekend moet bekijken.

Heb je nog tijd voor andere hobby’s?

Ne, echt niet meer. Mijn broers gamen vaak en heel soms doe ik nog eens mee.

Wat zijn jouw toekomstdromen?

Wimbledon winnen!! Maar daarvoor zal ik nog heel wat jaren moeten oefenen en aan mijn tactiek werken…

Heel veel succes, Elissa!!!

image_pdfExporteer naar PDFimage_printPrint
Scroll naar boven